Plåtviktning – steg 2

För ett tag sedan berättade vi om vårt plåtvikningsprojekt som vi gjort tillsammans med Plåtexpressen. För att ta det till nästa steg kontaktade vi för ett tag sedan PLÅT16 som är plåtindustrins årliga konferens riktad till arkitekter för att prata om just.. plåt. Vi berättade om vårt projekt och att vi skulle vilja göra ett större test vilket resulterade i att de bjöd in oss till att göra en installation till deras utställning. Nu hade vi knappt 6 veckor på oss att inte bara formge en installation men även komma på hur vi skulle modellera och tillverka den. I full skala.

Det vi lärt oss av tidigare arbete var: testa först och tänk sen. Så det första vi gjorde var att återigen ta oss till verkstan och göra ett större prov. Den här gången gick vi från ett prov på 1 m till ett prov på 3 m.

Detta gav oss möjligheten att mäta och utvärdera resultatet och jämföra med en digital simulering men framförallt att får en bättre förståelse för hur vilka visuella och estetiska effekter som är mest intressanta för oss att jobba vidare med. Resultatet kan ni se på konferensen PLÅT16 i Göteborg i Mars.

Team: Behrooz Taleb, Edvin Bylander, Elise Lindahl, Petra Jenning